FatihGirgiç

WordPress SMTP Mail Ayarları

WordPress Mail Gönderme Sorunu

WordPress kurulu siteniz üzerinden iletişim formlarında ve benzer alanlarda mail gönderme sorunu yaşıyor iseniz, wordpress smtp mail ayarları için düzenlemeler yaparak bu sorundan kurtulabilirsiniz.

Hosting firmaları genel olarak spam mailleri engellemek ve barındırılan sitelerin maillerinin spam listelerine düşmesini engellemek amacıyla genellikle sunucularda php mail fonksiyonlarını engellemektedirler. Sahip olduğumuz WordPress tabanlı sitemizden de standar gönderilen mailler ve iletişim formları mailleri gönderememe gibi sorunlarla karşılaşmaktayız. Bu sorunu ise Smtp Mail eklentisi kurarak çözebilmekteyiz.

WordPress SMTP Ayarları

Smtp mail göndermek için e-posta adresi, şifresi, Smtp Host bilgisi ve smtp port numarası bilmemiz yeterlidir. WordPress smtp ayarları için Wp Mail SMTP eklentisine ihtiyaç duyuyoruz.

Eklenti görüntüsünü yukarıda verdim sizlere. WordPress sitenizin admin paneline giriş yapın ve Eklentiler> Yeni Ekle sekmesini takip ederek arama kısmına Wp Mail SMTP yazmanız ve yukarıda görüntüsünü verdiğim eklentiyi kurup, etkinleştirmeniz gerekmektedir. Kurulum aşamasından sonra Eklenti Ayarlarına girip aşağıda size verdiğim bilgiler doğrultusunda doldurmalısınız. Gerekli bilgilere domain uzantılı maillerinizi sunucuzun sizlere sağladığı cPanel üzerinden ulaşabilirsiniz. Gmail , Yandex gibi bir sağlayıcı kullanıyorsanız da mail sayfanızın ayarlarından ulaşabilirsiniz. Ayrıca aşağıda da bu sağlayıcıların ayarlarını paylaşıcam.

Gmail

SMTP Host: smtp.google.com
SMTP Port: 465
Encryption: SSL

Yandex

SMTP Host: smtp.yandex.com.tr
SMTP Port: 465
Encryption: SSL

MSN/Hotmail/Live

SMTP Host: smtp.live.com
SMTP Port: 587
Encryption: TLS

Wp Mail SMTP Ayarları

En Altta da E-Posta hesabınız ve şifrenizi yazıp kaydetmelisiniz.

Tüm bu wordpress smtp ayarları düzenlemelerinden sonra formlar aracılığı ile ya da wordpress üzerinden mail gönderebilirsiniz.

Bir önceki yazımız olan WordPress Tema Türkçeleştirme başlıklı makalemizde wordpress çeviri eklentisi, wordpress tema türkçeleştirme eklentisi ve wordpress tema türkçeleştirme programı hakkında bilgiler verilmektedir.

1 Comment

  1. emeğine sağlık, fakat kendi sitem için denemelerimde birkaç şey farkettim, paylaşmak isterim. Google için ayar yapacaklara şunu söylemek istiyorum. küçük harfle yazmaya dikkat etsinler. SSL yerine ssl yazın. TLS yerine tls yazın. bu farkla bile hata iletisi aldım. ayrıca google için aşağıdaki ayarları yapmanız gerek.

    smtp.gmail.com tls 587
    Hesaba Erişim İzni; (Aktif) https://accounts.google.com/DisplayUnlockCaptcha
    Daha Az Güvenli Uygulama İzni; (Aktif) https://myaccount.google.com/security

    yandex için ise; zaten mail server için mx ve cname ayarlarını yapmanız gerek, uygulama şifresi almanız gerek vs. burayı geçiyorum. sunucu olarak, smtp.yandex.ru kullanın, diğerleri problem çıkarıyor hata veriyor. ssl 465 kullanın.

Leave a Comment